Sunday, July 26, 2015

Catching up

Assalamualaikum,


Ughhh.. Awkward yang amat. My last post was in 11/17/2013, lamanya! Entah. That's it! Banyak benda yang berlaku mungkin. Sampai tak ter "update" blog. Initially aku buat blog ni just for fun, masa 1st year kat UM. Aku stay kat hostel masa tu, and benda ni adalah tempat aku hilang boring, tempat aku merungut, release tension, dan tempat aku shares cerita-cerita budak U yang tak seberapa. 

Bila aku scroll down posts yang sebelumnya, mostly pasal study weeks, classes, fieldworks and exams. Tapi seingat aku masa final year aku dah tak terbuka blog ni. Busy yang amat plus stress. Everything was in chaos, banyak benda kena settle, kena fikir. By the way, aku dah grad! Yes! I am an honored graduate student of UM. Tarikh grad 16 October 2014, ye aku tau dah lepas...

My coursemate masa hari grad
Camera-girl was me. Sorry gambar gegar.



Sekarang ni pulak aku dah kerja, lagi la tak ada masa. Being an adult is exausting sebab kau dah ada commitment yang mana kau dah tak boleh lari. Pasal kerja... ermmm... aku pun dah nak cukup setahun kerja kat situ. Still in process to be a better adult and muslimah. Tahap kematangan tu meningkat sikit la kot. Guess what? Aku dah cool down dah sikit. Eh Banyak la kot, sebab aku dah boleh control tempered aku and I can handle an annoying person like he/she was nothing. First time keje di awalnya... hmmm... boleh dikatakan aku ni emotionally unstable. Tak matured sangat. Rasa nak lari jauh-jauh sebab masa tu dalam transition process between a student and a worker. Belajar dengan kerja totally lain weh.

So, errr... maybe next time la kot update. Blog ni suka-suka je, nothing serious. Bila buka balik posts lama, it's sure brings back memories. 

No comments:

Post a Comment