Thursday, September 6, 2012

playground anak tikus


firstly aku dengar bunyi ketuk-ketuk kat dalam bilik aku.
lepas tu aku terdengar pulak bunyi benda jatuh.
dek kerana mengantuk aku tido je.
tak kan hantu pulak kan?

tiba-tiba dalam pukul 4.30pagi aku rasa ada benda bergerak-gerak kat tangan aku.
what the? lipas ke? aku bukak mata and guess what! benda tu cepat giler lari.
lepas tu aku tekad nak berjaga
benda ape la yang mengganggu tido aku ni.
beberapa minit kemudian....

hah! dapat pun aku tengok kau.
anak tikus rupanya... eee..kau bayang lah macam mana.
kuang ajar punye anak tikus lepak kat bilik aku.
setahu aku tak pernah-pernah ada tikus dalam rumah ni.
haishh! tak kan nak ketuk bilik parents aku pagi-pagi

tikus ni say hi? boleh pulak kan

so, aku kena lah bertindak sendiri.
aku cuba pukul si anak tikus ni dengan kayu.
tapi tak dapat eh...
boleh pulak dia main hide and seek dengan aku
macam playground dia pulak
aku nak tido pun tak lalu.
at last aku buka tingkaup luas-luas.
lepas tu aku dah tak dengar bunyi tikus tu lagi

esoknya aku bagi tahu mak aku.
mak aku pun cakap benda yang sama, 
mana pernah ada tikus lagi dalam rumah ni
bila keluar kat laman rumah, memang ada anak tikus tu
tapi dah di tangkap oleh kucing yang melepak kat rumah aku ni.
aishh...lepas abah aku pergi kerja aku sambung tido kat bilik mak aku.hehehe
eee...trauma aku nak tido.

maybe anak tikus tu datang dari semak kat belakang rumah aku tu.
orang kat situ dah tebang semua pokok dan bersihkan semak tu semua.
boleh pulak dia datang rumah aku ni.
nasib baik kecik je tikus tu...
lepas ni aku beli racun tikus banyak-banyak!

p/s: tikus kat kl sama saiz dengan anak kucing. hmmm...kau bayangkanlah sendiri...

No comments:

Post a Comment