Thursday, August 2, 2012

Zaman sekolah bertingkat-tingkat &Kad raya

Assalamualaikum...

Masa aku menyepahkan bilik aku tadi
aku terjumpa kad raya lama yang kawan-kawan aku bagi dulu
jadi aku nak bercerita kisah kad raya zaman  muda mudi aku dulu
Uh..tak lama…zaman aku skolah bertingkat-tingkat la aku nak citer ni
Citer aku ni bleh wat hikayat pun boleh
Okay chill ~

 masa zaman aku skolah bertingkat-tingkat tu,
Aku ada geng yang memang lepak giler…
Sempoi seh… wat jenayah je bebudak tu..
Bukan jenayah berat pun…
Setakat langgar peraturan sikit-sikit je..
Paling berat kena panggil dengan warden hostel je..
Budak luar bukan tau perangai budak-budak hostel ni
Punyer la perahsia warden ni. So, time sekolah rekod kita orang bersih
Masuk hostel… jadi budak jenayah . Sadis r~
Kau tau ape yang geng2 aku buat???

  • Potong barisan time ambik makanan dekat dewan makan .Cian junior…muka macam tahan sembelit je sbb senior yang suka potong barisan Alah…kita orang masa jadi junior pun macam tu…chill r~
  • Escape dari solat berjemaah. And off course kena tuduh xsolat skali. Amboi…yang tukang report tu…kau nak join skali kerr?? mana tau kami xsolat?  Sbb mulut laser kau la kami slalu escape. Panas tengok kau la
  • Panjat pagar kompleks sebab nak shortcut kan jalan untuk jogging. Bukan main ketua aspuri marah kan kita orang.kahkahkah!!! Aku tau kau tak dapat nak panjat kan, sebab badan kau kan??? Eee….
  • Bising time prep. Dah buhsan yang amat…tak kan ler nak diam je. Dah nama study ramai-ramai. So kita buat group discussion ler. Ade jer gediks-gediks yang suka kantoikan kita orang ni. poyo je...
  • Hah! Apa lagi?hmmm bagun lambat pergi skolah… nak pergi awal buat apa?
    Skema giler! kumpul satu hostel ramai-ramai then baru pegi skolah sama-sama.
    Eeee…kalau semua awal, sape yang jadi tukang lewatnya?  "hero tak gaduh boh!" lepak r~

Arrr…sudah..dah lari lintang pukang dah dari cerita asal..

Okay…kita kembali ke jalan yang benarrrr…
Walaupun budak-budak tu nampak macam hati batu,
muka tak de perasaan, Tapi jiwa blues tue…
Masa aku skolah bertingkat-tingkat dulu, slalu kena  puasa kat skolah
Aishhh…meroyan aku sahur dengan lauk sejuk… biskut kering lagi sedap taauuu~
Lepas tu, dekat-dekat nak raya skolah baru nak cuti .
Budak-budak pun apa lagi…mula r packing nak balik rumah,
Lepas tu g bilik kengkawan nak mintak maaf…
Time diaorang tinggalkan beg tu lah ada je
budak-budak tu selit-selit kad raya dalam beg…
Yang baik hati pulak bagi duit raya skali…
Amboi..nak tunjuk kaya lah tu… ko ingat ko tu dah kerja nak bagi duit raya sgala.
Skolah pun tak habis lagi...Skema je bagi duit raya kat kawan-kawan. 
ucapan ikhlas pun dah baik punya la~
Tapi walaupun aku dah habis skolah bertingkat-tingkat,
 and now dah kena blajar tahap darjah pun.
Aku still simpan kad yang korang bagi tau. Sape kata aku tak de perasaan hah?
uishhh, jangan tak tauuu, sentimental dan bermental-mental aku nih.
Benda orang bagi…kita kena appreciate kaannn~
See…the prove!




















p/s: aku rindu giler kat korang semua. hope our friendship never end...

5 comments:

  1. salam ramadhan =)

    haha :D zaman sekolah mmg zaman break the rules. the rules are made to be broken kann. kehkeh.

    singgah and follow sini

    ReplyDelete
  2. Fuh.memang gengster betul.
    member gua dulu.lebih gengster lagi.
    berak tapi tak istinjak.

    Fuh gengster betul dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...budak laki memang ada masalah gitu kot.
      pernah bising kat hostel laki dulu ada orang berak dlm lonkang. :P

      Delete