Wednesday, July 18, 2012

APA DAH JADI???


Assalamualaikum…

Well it has been a while since I update my blog.
So, what happened after the exam???
Hey…I'm a busy girl okay, so many things to do~

Okay… let's move on
Actually I have a fieldwork for two weeks.
You can consider that as a sort sem.
Hmm.. It was a short sem because I have to register the course.
I have to stayed at the 3rd college…
And guess what… WIFI dia laju giler….
Kah..kah…kah….
Internet laju pun aku bukan ada masa nak update blog
Lepas buat survey kena la analyze data…
then discuss  macam mana nak dapat result yang terbaik
Of course kena buat report okay!
So… aku memang tak de masa "free" sepanjang fieldwork tu.

That fieldwork help me and my coursemates a lot. 
We have been brought to some agencies
Sambil tu ada  jugak usha-usha  peluang nak buat industrial training !
Ada some agencies tu buat aku terfikirkan idea untuk tajuk thesis nanti.
Thanks for that… tapi tajuk tu still dalam pertimbangan.
Aduh~ banyak kena fikir ni.

Well masa fieldwork ni jugak aku belajar nak communicate dengan public
Bukan senang seyh nak dapat data dari research sosial ni…
Macam-macam ragam mereka tu.
Ehemm..actually klau nak citer aku rasa banyak lak pulak…

So enjoy the moment!


1st agency: DBKL.


Hah! ko jangan ingat DBKL angkut sampah je weyh...
ni, dia orang buat kawalan trafik. jangan ingat tak de orang perhatikan
korang dekat jalan raya tu tau... ni DBKL pantau jalan-jalan kat wilayah tu semua.


yeay! orang DBKL baik... belanja kami makan... best giler lah!
hahaha!!! jom melatak~




ni plak kat Alam Flora. canggih sungguh mereka ni. nak tau kenapa?
tengok gambar bawah... :p



well...apa yang encik ni terangkan adalah pasal GIS.
benda yang kami tengah belajar lah. software ni digunakan untuk wat peta.
lepas tu alam flora gabung dengan autocad untuk dapat grafik terbaik bagi projek dia orang.
aku rasa nak kerja kat sini lah!!! mantop! practical dapat elaun weyh...ehem...suka 1000X





posing dekat perkampungan orang asli.



sesi interview dengan keluarga orang asli.



hmmm...lepas wat survey ni lerr kerja kami. analyze data.
ada gaya macam computer programmer tak? uweekkk!!!
tak pe..perasan sesikit je kan...


ni dekat FRIM, masuk hutan and canopy walk.
bagai nak pengsan aku berjalan dalam hutan ini. penat wooo....




last day! hari presentation. terima kasih kepada akak tutor
sebab belanja kami kek secrete recipe!!! hehehe... aku suka! sedap~

okay...maybe korang perasan la kot... dalam gambar ni tak de laki kan.
memang pon... batch aku TAK ADA LELAKI weyh!!!
hah! jangan wat muka terkejut sangat.
actually dulu ada la seorang budak laki ni. tapi dia dah tukar course.
reason dia...hmmm susah aku nak cakap. malu kot sebab dia sorang je laki.
tapi junior kita orang banyak la pulak budak laki nye...
batch aku ni, entah ke mana lah budak laki nye pergi.
hahaha...tapi tak pe. ni la batch SUPERWOMAN...kah kah kah...

tapi fieldwork ni kira best la jugak walaupun penat yang amat.
sebab benda ni dapat merapatkan lagi hubungan antara kita, coursemates.
korang memang sporting giler lah...


p/s: sebenarnya ada banyak lagi gambar, tapi nanti overload pulak kan... 
     (padahal nak cover yang aku ni malas nak upload gambar banyak-banyak)  :p

No comments:

Post a Comment