Sunday, June 10, 2012

never give up!

Assalamualaikum

well, for you information...
this few weeks most of the university students are hit by exam fever.
every students are busy and you know lah what's in their mind.
such as... " i wanna score this semester and make my parents proud" and bla...bla...

however...as the time goes... its getting weaker...
yes, the spirit of studies...
i don't know...maybe it's just my feelings.
or maybe its just me that have a thought like that.
i have done  two papers... and guess what?
the feeling of frustrated like i have at the matriculation...
its getting back... it's like...oh god...
am i ever study?... or am i getting fool or something?...
what happened to me that i can't answer such a simple question?

am i ever learned this??? hey... wrong question..
its difficult!















oh this girl.. you're grumble too much....
well, i need to cast out all the negative emotions in me.
mira, my dearest friens said, you must never give up wa.
and someone said.... " banyak tu yang kita usaha, banyak tu jugaklah yang kita dapat"
its really hit me you know... maybe my effort are not too much to get a good results
and there's a words like... "your effort will never betray you".
okay fine... i'm trying here... just please...pray for me...


well... i'm like this right now.
and it's just the same... with the mp3 and junk food there...
it's look...hmmm...how to say it...hopeless? maybe...
2 paper yg dah lepas tu really spoiled my mood.
ohhh!!! please la....

p/s: mum i really trying harder to make you proud of me. 

Thursday, June 7, 2012

rahsia itu milik Allah

Assalamualaikum...

tiada kata yang dapat menggambarkan apa yang aku rasa.
rasa sedih yang amat sangat...
mungkin ada hikmah di sebaliknya.
exam hari ni...MasyaAllah...susah sangat
tabahkan lah hati... moga-moga ada jalanya.

perasaan ini....ye...dah lama tak rasa frust macam ni
ya Allah...tak bersyukurnya aku.
tenangkanlah jiwa ini.
moga-moga ada yang terbaik buatku di masa hadapan.
rahsia itu milik mu ya Allah...




Monday, June 4, 2012

SUDOKU boleh mencegah penyakit Alzheimer??

Assalamualaikum...

sape kat sini suka main sudoku, angkat tangan!!!
yaw...sape yang giler sudoku ni memang awesome okay.
so...ape kejadah nye sudoku ni?

NAH! NI LAH SUDOKU!!!
A typical Sudoku puzzle grid, with nine rows and nine columns that intersect at square spaces. Some of the spaces are pre-filled with one number each; others are blank spaces for a solver to fill with a number.


well, sudoku ni secara ringkasnya permainan puzzle.
korang perlu menyelesaikan nombor-nombor yang sepatutnya.
tapi ingat! dalam setiap baris lajur dan melintang dan juga kotak

tak boleh ada nombor yang sama taw!
nombor yang digunakan adalah 1 sampai 9 je.
sikit je kan??? hehehe....

so, disinilah masalah bermula dan korang harus
berfikiran secara kritikal untuk menyelesaikan masalah ini.
sudoku ni ada level nya sendiri.
kalau yang tahap expert tu...fuhhh!!! berhari-hari...

sudoku ni boleh membantu sel-sel otak kita aktif...
yelah...nak solve puzzle ni bukan senang yaw!
Boleh meningkatkan kemahiran penyelesaian masalah
dan yang penting boleh mencegah penyakit Alzheimer!

roughly...symptom alzheimer ni adalah kekeliruan, keresahan dan agresif,
perubahan mood, masalah dengan bahasa dan hilang ingatan jangka panjang.
so...jom main sudoku!!!!

NAH! ni jawapannya okay... kan korang pulak yang bad mood
sebab tension nak solve sudoku ni.

The previous puzzle, solved with additional numbers that each fill a blank space.


p/s: esok aku dah start exam... bila tension study aku main la sudoku ni...
result nye... makin tension aku kalau lambat nak solve benda ni... ape pun...
good luck okay!