Saturday, March 24, 2012

no idea lah~

Assalamualaikum...

well it's such a blase night.
everyone is struggling to finish up their assignments.
somehow... i still being lazy me...

so, there's nothing...
like a song from najwa latif...KOSONG..
recently i heard this song from Hot.fm.
then i found it in YouTube...

well i know, she's just a school girl.
somehow i did enjoy some of her songs.
what a night...
wish me luck on my assignments.
i really do not have any idea.

owh! one more thing.
i tetiba rasa nak ambik SPM balik.
giler2 envy kat junior-junior yang dapat straight A's
wow! you guys are awesome!
May all of you have a bright future.

p/s: have a save journey in reaching your goal!

Thursday, March 15, 2012

what a day!

Assalamualaikum...

what a day! there was so much things that happened today.
and i was so tired... grrrr...
why all those thing happened when i have important test today.
seriously, i can't focus and i was like to pass out.[ luckily i'm not]

ughh!... and there was someone that irritated me.
i gnashing my teeth just to hold myself!
ughhh...it's so frustrating when i recalled the things that happened.

it's nice to have blog. i can say what's in my mind here.
there's no particular picture for this thing...
so, please bear with me even thought it is boring to read this.

p/s: hey you... do not ignore me okay. silence is not the best answer.
because  i can't understand whatever it is  in you mind. say it out loud okay!

Friday, March 9, 2012

Nasi Kerabu Marvelous!


Assalamualaikum

Kebelakangan ni aku rasa rindu sangat nak balik rumah.
ye lah... kat rumah ada makanan best.
salah satunya NASI KERABU buatan ma aku. (ma-->mak)
seriously aku kempunan.
jom kita tengok apa lah rupa nasi kerabu kelantan aku nih.





tu dia! pergh! meleleh.




so, ada beza tak nasi kerabu aku ni dengan yang korang beli kat kedai tu?
mesti lah berbeza kan..

ye... nasi dia warna putih.
leceh la nak warna segala.
yang penting ulam, sambal dan budu yang diletak tu.

korang tahu tak?
sepatutnya budu yang diletak dalam nasi kerabu tu di masak.
sebab tu la nampak pekat.
yang ada kat pasar aku tengok cair je.
budu dalam botol je dia letak.
tak original langsung.hehehe
maybe penjual tu nak jimat masa.
ye lah, budu tu di masak dengan rempah-rempah lain
untuk menghilangkan bau dan menyedapkan lagi nasi kerabu tu.



budu tu nampak pekat kan.
tu lah memnunjukkan nasi kerabu yang marvelous!

untuk sambal plak, bukan nye kelapa goreng semata-mata tau.
kena campur dengan ikan segala.
hehehe... so nak yang sedap punyer? mari pakat gi ke Kelantan.
cewah! promote pulak.

bagi lauk pulak. ikut suka korang la nak letak apa.
pilihan hati masing-masing.

maybe korang nampak macam simple je nasi kerabu tu.
tapi sedap tau! [masakan ibu mesti sedap la kan]
ingat! yang penting dalam nasi kerabu adalah budu, sambal dan ulamnya.
nasi tu warna ape pun bukan faktor penting, tu pilihan last sekali.
kalau nasi tu biru pun, sama je rasanya dengan nasi putih.
bukan tambah ape pun, just warnakan je.


p/s: nasi kerabu kat KL mahal lorh. kat kelantan plak murah lagi sedap. nasib hidup kat bandar agaknya.

Wednesday, March 7, 2012

1000x busy

Assalamualaikum

okay! how many times post aku ni about BUSY?
well... i don't know! kekeke

seriously, I AM BUSY (bajet sangat!)
previous post i ada cakap pasal holiday kang? (cakap ganu skit)
tapi...tapi... aku ni tak de masa nak edit lah.
for now i'm learning advanced GIS.
and this THING isn't easy people~
it is because lecturer tu garang weyh...grrrr
menikus kami para pelajar ini...hehehe (lantak lah ayat cam ni ke ni)

banyak lagi kerja kena buat.
semalam plak ada tutorial geomorfologi.
dengan berbaju kurung...
 tegar nya aku dan kengkawan panjat cerun dekat jabatan lain.
(tetiba cik yang mengajar cakap. apasal awak panjat cerun tinggi gitu?
dah la pakai baju kurung. ni latihan je la...pilih kawasan cerun landai pun boleh)
adoi!!! grrrr (kenapa lah kan!)
dah la aku pakai kasut baru! sob...sob.. sob...
adventure la sangat kan...

lepas tu ada amali bio and bla.. bla... bla...
so, bila dah sampai rumah... Zzzzzzzzzzz
penat~ tu je. malam ni pun busy.
tapi cuba la tulis.....


nah! ambik gambar dari mr.google satu.
situasi aku bukan macam ni la...
tapi, ada jugak perkataan BUSY tuh! kira ok la eak?
peace!


p/s: bila cuti sem agaknya baru habis ke-busy-an aku nih.