Friday, January 27, 2012

Alphard ("_")


Kelmarin abah bawak balik anak kucing…
Warna oren… kecik je… aku tak tahu jantan ke betina… mak oihh kasar nye…
Tapi memang gitu orng panggil jantina nya kan…
Aku xtahu sebab xpernah ada pengalaman bela kucing…
Bukan apa… nak pegang pun aku takut…
Ni lah issue nya skunk ni! 
Abah ni~ dah tahu anak2 nya takut kucing…
Bawak balik jugak… dulu dah ada… tapi hilang… 
time tu xpe sbb aku dok jauh kat kl sana…
Bila aku balik umah kucing tu dh xde… 
tapi skunk ni cuti sem…cam ne nak hadapi nye pun!
wlaupun xbrp suka kat kucing aku xprnah aniaya mereka tau…
Selagi kucing tu xsentuh kaki aku…aku ok je… hiihihi

Smalam plak bising nak bagi nama kat kucing tu…
Abah nak bagi nama merah…
Aduh pelik la abah.. Kucing tu dah la warna oren… panggil merah…
Pelik bebenor tu abah oiii...
Ma cakap abah ni kono la… banyak2 nama dia bagi nama merah…
Kono ma? Hihihi kuno la… ma pun sama… 
cakap pun pelik… ingat ape la kono tu…
Last2 aku adik aku bagi nama alphard… fuhh… 
nama kete dia bagi… sian abah nak sebut…
Last2 bunyi nye jadi alpad… xde bunyi omputih sangat….
Pagi2 asyik bising je mengiauw… dah la nak orang manja2 kan dia…
Aku xboleh…. Abah dgn adik laki aku jgk yg kena jaga…
Abah memang suka layan haiwan2 comel gini… tapi anak2 tak ikut perangai…
Adik yg laki tu layan je… dah abah suruh… 
si bongsu pompuan plak suka benda gitu…
Tapi macam aku… nak pegang tu takut… 
kucing tu comel…tp aku takut…. Eeeeee

Hah! Abah dah balik… sibok je tnya alpad dia dah makan ke x…
Untung la ko alpad… ada orng sayang gituh…
Apa la aku merepek ni… emo tak tentu sbb alpad…hihihi….

No comments:

Post a Comment