Saturday, January 28, 2012

Aku, saya, orang


Ye…. Semua tu kata ganti diri kan…
Firstly..."saya" kata ganti ni aku guna untuk formal and utk orng yang tak kenal..


"orang"  
yang ni aku guna bila communicate dgn orng yang lebih tua sedikit…
 macam pangkat akak la utk aku…
Selain tu aku guna dgn kwn2 yg dari pantai timur…

Tapi yang paling selesa nya AKU la… 
kalau guna "aku" aku rasa rapat sikit dgn orng.
Nak ckp tak yah tapis2…kan best…
Tapi aku pun pelik…
 nape la aku guna orang bila ckp dgn wani ah?
Wani plak guna nama… 
dgn kwn2 yg lain aku dgn dia guna "aku, kau" je bila cakap
Susah nak ubah cakp aku dgn wani…

Masa skolah dulu biasa la ckp "aku" dgn kwn2… 
dgn senior plak guna "orang".
Ada satu masa tu… aku kena sembur dgn sorang laki ni… 
dia ni kwn kpd pakwe kwn aku…
Jauh benar bunyi nye…
ada skali aku cakap guna aku dgn dia…
Habis semua carutan dia bagi kat aku… 
dia cakp tak patut sbb bunyi nye kasar!
"perempuan tak patut cakap guna aku!"
Then aku cakp benda tu biasa la dgn kawan2… 
semua orng kat skolah ckp gitu…
Macam la dia dgn kwn dia ckp guna saya…boooo000
Lps tu dia still xpuas hati… 
mencarut je reti...xguna punya laki!
Nak nasihat aku xpayah la maki + mencarut…
Aku igt bagus la… bila dah kluar dia punya carutan… 
adoihh… nak pengsan aku dengar…
Esok nya aku demam…  mana pernah aku dgr carutan yg berlebihan gitu…
Muka tu dah ok… tapi bila laki mencarut gitu… faill!!! 
Cam bapok je kau!
Kalau baik sgt… nape kau bleh kena reject SBP dulu…
Cari salah orang je reti... perasan bagus..!
Ok dah la pasal dia ni… wat sakit hati je…

Sambung citer zaman skolah lagi….
Dalam class aku ada budak laki nama udin…
Semua kwn2 aku suka cakap dgn dia nih…
Lawak la jgak si udin ni… dulu kami keneng2 kan dia dgn ayu…
Smpai buat citer masa hadapan biler udin kawin dgn ayu…hihihi
Satu hari aku ckp dgn udin nak jadi feminine skit…
Weyh udin… jom tukar cakap saya| awak dgn aku…
Udin wat muka blurrr…. Mungkin dia igt aku bergurau kot
Then aku cakp…" udin awak dah siap homework?"
Udin plak gelak cam orang tak betul…
Lps tu aku smbung lagi cakap awak saya…
Last2 udin suruh aku berhenti… dia cakap giler hape ckp gitu…
Aku pun tergelak sama… saja je nak test power… keh keh keh….
Nape la bleh terkeluar nama udin plak kat sini ea…
Jangan marah ye ayu… aku saja je~ hihihi


No comments:

Post a Comment