Saturday, January 28, 2012

Aku, saya, orang


Ye…. Semua tu kata ganti diri kan…
Firstly..."saya" kata ganti ni aku guna untuk formal and utk orng yang tak kenal..


"orang"  
yang ni aku guna bila communicate dgn orng yang lebih tua sedikit…
 macam pangkat akak la utk aku…
Selain tu aku guna dgn kwn2 yg dari pantai timur…

Tapi yang paling selesa nya AKU la… 
kalau guna "aku" aku rasa rapat sikit dgn orng.
Nak ckp tak yah tapis2…kan best…
Tapi aku pun pelik…
 nape la aku guna orang bila ckp dgn wani ah?
Wani plak guna nama… 
dgn kwn2 yg lain aku dgn dia guna "aku, kau" je bila cakap
Susah nak ubah cakp aku dgn wani…

Masa skolah dulu biasa la ckp "aku" dgn kwn2… 
dgn senior plak guna "orang".
Ada satu masa tu… aku kena sembur dgn sorang laki ni… 
dia ni kwn kpd pakwe kwn aku…
Jauh benar bunyi nye…
ada skali aku cakap guna aku dgn dia…
Habis semua carutan dia bagi kat aku… 
dia cakp tak patut sbb bunyi nye kasar!
"perempuan tak patut cakap guna aku!"
Then aku cakp benda tu biasa la dgn kawan2… 
semua orng kat skolah ckp gitu…
Macam la dia dgn kwn dia ckp guna saya…boooo000
Lps tu dia still xpuas hati… 
mencarut je reti...xguna punya laki!
Nak nasihat aku xpayah la maki + mencarut…
Aku igt bagus la… bila dah kluar dia punya carutan… 
adoihh… nak pengsan aku dengar…
Esok nya aku demam…  mana pernah aku dgr carutan yg berlebihan gitu…
Muka tu dah ok… tapi bila laki mencarut gitu… faill!!! 
Cam bapok je kau!
Kalau baik sgt… nape kau bleh kena reject SBP dulu…
Cari salah orang je reti... perasan bagus..!
Ok dah la pasal dia ni… wat sakit hati je…

Sambung citer zaman skolah lagi….
Dalam class aku ada budak laki nama udin…
Semua kwn2 aku suka cakap dgn dia nih…
Lawak la jgak si udin ni… dulu kami keneng2 kan dia dgn ayu…
Smpai buat citer masa hadapan biler udin kawin dgn ayu…hihihi
Satu hari aku ckp dgn udin nak jadi feminine skit…
Weyh udin… jom tukar cakap saya| awak dgn aku…
Udin wat muka blurrr…. Mungkin dia igt aku bergurau kot
Then aku cakp…" udin awak dah siap homework?"
Udin plak gelak cam orang tak betul…
Lps tu aku smbung lagi cakap awak saya…
Last2 udin suruh aku berhenti… dia cakap giler hape ckp gitu…
Aku pun tergelak sama… saja je nak test power… keh keh keh….
Nape la bleh terkeluar nama udin plak kat sini ea…
Jangan marah ye ayu… aku saja je~ hihihi


Friday, January 27, 2012

Alphard ("_")


Kelmarin abah bawak balik anak kucing…
Warna oren… kecik je… aku tak tahu jantan ke betina… mak oihh kasar nye…
Tapi memang gitu orng panggil jantina nya kan…
Aku xtahu sebab xpernah ada pengalaman bela kucing…
Bukan apa… nak pegang pun aku takut…
Ni lah issue nya skunk ni! 
Abah ni~ dah tahu anak2 nya takut kucing…
Bawak balik jugak… dulu dah ada… tapi hilang… 
time tu xpe sbb aku dok jauh kat kl sana…
Bila aku balik umah kucing tu dh xde… 
tapi skunk ni cuti sem…cam ne nak hadapi nye pun!
wlaupun xbrp suka kat kucing aku xprnah aniaya mereka tau…
Selagi kucing tu xsentuh kaki aku…aku ok je… hiihihi

Smalam plak bising nak bagi nama kat kucing tu…
Abah nak bagi nama merah…
Aduh pelik la abah.. Kucing tu dah la warna oren… panggil merah…
Pelik bebenor tu abah oiii...
Ma cakap abah ni kono la… banyak2 nama dia bagi nama merah…
Kono ma? Hihihi kuno la… ma pun sama… 
cakap pun pelik… ingat ape la kono tu…
Last2 aku adik aku bagi nama alphard… fuhh… 
nama kete dia bagi… sian abah nak sebut…
Last2 bunyi nye jadi alpad… xde bunyi omputih sangat….
Pagi2 asyik bising je mengiauw… dah la nak orang manja2 kan dia…
Aku xboleh…. Abah dgn adik laki aku jgk yg kena jaga…
Abah memang suka layan haiwan2 comel gini… tapi anak2 tak ikut perangai…
Adik yg laki tu layan je… dah abah suruh… 
si bongsu pompuan plak suka benda gitu…
Tapi macam aku… nak pegang tu takut… 
kucing tu comel…tp aku takut…. Eeeeee

Hah! Abah dah balik… sibok je tnya alpad dia dah makan ke x…
Untung la ko alpad… ada orng sayang gituh…
Apa la aku merepek ni… emo tak tentu sbb alpad…hihihi….

Tuesday, January 17, 2012

jom balik!

yahoo00...yah000..yah000!!!!
exam untuk sem ni dah habis...
aku rasa nak terloncat-loncat je kat depan exam hall tu...



[happy r...result ko tu rasa2 ok ke ah???]


ala...~ result tu belakang kira okey!
yang penting dapat balik rumah lebih awal dari kawan2 yang lain...
wohuhuhu....


ya Allah... lembutkanlah hati lecturers aku supaya bagi markah
banyak-banyak kat aku ni... tenangkanlah fikiran mereka
semasa marking kertas aku tu... sesungguhnya rezeki hamba Mu ini
adalah kurnian Mu... murahkanlah rezeki ku dan permudahkanlah urusan ku...
 Amin...

p/s: balik rumah tenangkan kan fikiran and get ready to hit the book
for the next sem... yeah! i'll be busy next sem macam mengalahkan budak medic...
banyak course yang ada fieldwork plus dgn lab lagi... 
ingat! hidup kena cool!!!

Thursday, January 12, 2012

EXAM Fever

i'm getting sick of exam...
huh??? yeah!
2 more paper to go!
Ya Allah... help me~
i got headache n stomach ache...
I've got paper tomorrow...
&&&& that paper is a killer subject!
help me please... please make me energetic again...

p/s: sorry my grammar is bad...

Friday, January 6, 2012

kaji iklim

fuhh!!! skema punyer ayat... KAJI IKLIM
its climatology... hmmm
mentang-mentang musim exam...
aku nak cakap pasal exam r~
huh! paper aku tu~~ esok plak tuh...

nak tido xhabis study lagi...
nak study tp tension...
at last... bukak social networking lah!
mcm lew soklan ada dlm tu kan?
xfaham betul... tp dh jd habit plak~
alahai~ soklan ape yg prof nak bagi esok eak?
please!!!
ok~ good luck to my self...

p/s: no ps for now... chill!

Wednesday, January 4, 2012

exam again!

sekarang ni musim exam,,,
memandangkan banyak buku rujukan
untuk subjek kat U ni dalam english...
kena la pandai-pandai translate sendiri...
jawab exam dalam bahasa melayu...
buku rujukan english....
hmmm... elok benar lew tu.
masa habis cam gitu jew...

ape pun... good luck untuk semua yang exam...

tadi aku dengar Hot fm...
ramai budak-budak U tertentu hantar sms kat dejaay tu...
hmmm... semua budak engine jew...
kesian orang tu nak sebut nama subjek yang mereka semua ambik...
agak-agak la weyh... bukan ko sorang exam...
cam nak tunjuk subjek dia je la susah kan~

setiap cabang ilmu ada susah senang sendiri... peace! wassalam...

p/s: budak U aku xde pun yang hantar ucapan kat radio tu....
study ye semua... bagus... mampu dengar je kan~