Sunday, November 27, 2011

fieldwork at Bukit Cerakah

19/11/2011 adalah tarikh fieldwork aku... hari sabtu beb~
that was the first fieldwork ever since aku 2nd year ni...
[1st year pun ada... dekat je... malas nak ambik gambar]
best la jugak... ibarat belajar kat luar dewan kuliah gitu
pandai prof pilih tempat...
huhuhu....
aku tak tahu cam mana nak citer scara detailed...
so, aku citer berdasarkan gambar je la ye...

xde la banyak sangat... leceh nak upload banyak-banyak...
gambar semua dekat 200 lebih... hahaha... sikit-sikit je la ye...



ni masa tengah tunggu bas dan penerangan daripada tutor kami
cik farah comeyy!!! sebelum pergi kenalah uruskan budak-budak ni semua....
haishhh!!! busy memanjang ye ko ida! tak habis-habis dengan keje ko tuh~
walaupun diorang ni excited nak gi fieldwork tapi plan untuk hari interaksi
jabatan geografi tidak dilupakan.... bagus...bagus...
korang tengah bincang cam mana nak kenakan junior kan???... hehehe

tu dia... abang hencem kita...(oppsss... nanti skandal marah tuh)
nama dia ni ari... baru je bli nikon dia tuh... so, dia lew yang jadi
photographer kami semua... cayalah! sampai gambar dia pun
tak bagi orang ambik... harap-harap ko tak baca lah ye blog aku ni...


hah! ni dah sampai dah ni... tengah tunggu cik tutor kita bli tiket...
sambil tu posing r semua... gambar ari kat atas tu aku yang ambik...
banyak juga la budak-budak ni dok posing dengan camera ari tuh...
[apasal tak upload???]
[ hahaha... saje je...]

ni kita orang semua dah masuk kat tempat tu...
sekarang semua kena berjalan sejauh 1km.
ye la... nak gi ke ARBORETUM... ala... tempat fieldwork kita orang la...
untuk pengetahuan semua... bukit cerakah dah di tukar nama pada
bulan januari yang lalu...
nama baru nya adalah Taman Botani Negara...
rasa-rasa dah betul dah ni... kurang ingat la aku~

ni la dia apa yang ada kat dalam ARBORETUM tuh...
ye...hutan weh... kena jalan lagi... penat mak tau!
bila sampai ke tempat fieldwork tu aku tak sempat ambik gambar...
prof tengah explain banyak benda... aku record je.. nak menulis lagi...
memang tak sempat ah! 

ni part yang aku paling suka nih! fieldwork tu kejap je...
just a few hours... lepas tu aktivit bebas!!! yehaaa!!!!
aku and da geng bli tiket untuk masuk ke tempat 4 musim kat sini...
tempat tu ikut musim sebenar yang ada kat over sea sana tuh...
yang paling best... sekarang tengah musim winter!!!!
ahhh!!! terlompat-lompat la semua... hahaha!!!!

nah~ dah sampai pun... salji beb... dapat jugak merasa ye..
ko tengah tunjuk apa tu zat? geram nak turun main ea???
dari pondok je la tengok ye...hehehe

excited la korang dapat pegang salji ye???
dulu si Bee ni dek nak sangat main salji... dia ambik frost dalam
peti sejuk je... hahaha... lawak habis...
puas hati ko sekarang??? maklumlah... dapat jugak ko merasa pegang salji
walaupun buatan je... lembut kan salji tu?
berbeza dari yang dalam peti ais kat umah ko tuh!

cantik kan?

ni plak bajet jadi budak UPSR...
5A ye semua... hahaha
mentang-mentang ler result UPSR baru keluar...

ala... dah nak balik la...
ni gambar semua student yang pergi fieldwork tu...
aku dah blah... penat wei... cedok gambar ni pun dari camera ari...

fieldwork ni memang best sangat-sangat ah!!!
dah la esok nya ada hari interaksi...
tengok lah kalau aku rajin... 
aku upload plak gambar hari interaksi tuh!
adoi... weekend aku buang cam tu je...
tak dapat tido sangat... 
tapi sebab benda ni best... aku sukerrr!!!

p/s: aku dah jatuh sayang kat course ni... xde rasa teruk sangat... hahaha...
dan tak lupa... kawan-kawan ku sayang... cayang korang ketat-ketat!

No comments:

Post a Comment