Saturday, May 14, 2011

bye bye kolej ku

semalam 13/5/2011 aku dh check out dari kolej...
perghh!!! sayu jew aku rasa...
next sem dh tak duduk kolej dah... selamat tinggal~

pagi tadi plak kawan aku call yg rumh sewa ktorg tu dh confirm..
Alhamdullilah.... aku rasa lega... sebab semua urusan berjalan lancar...
rumah sewa tu kiranya strategik la... ada bnyak kedai dan bas. bas U aku pun lalu situ.
sekarang ni plak aku lepak kat rumah sepupu mak aku...
parents aku akan jemput aku petang ni.. lambat lagi mereka tu sampai..
sepupu mak aku tu plak dh pergi kerja..
so tinggalah aku sorang2 kat rumah...
time duduk rumah dia ni aku dh dapat feel duduk rumh sewa...hihihi

dah la.. aku nk tgok tv. dh lama aku xtegok tv ni..
hari ni aku nk tgok puas2...


Wednesday, May 11, 2011

::akhirnya::

Assalamualaikum pembuka bicara...
 mood: entah ape2

akhirnya setelah lama aku n kawan2 menunggu, list nama untuk stay kolej dh keluar hari ni.
sengal la~ minggu last baru la nak kluarkan benda tu..
so, rasa2 apa keputusannya??? yes!!!! xdpt stay kolej pun~
yang paling mengejutkan... kawan2 aku yang lain pun xdapat stay kolej
ok la skit coz geng2 smua xdpt .... hahaha

so, apa yang aku rasa sekarang bercampur aduk... happy, excited, rasa xde mood n risau..
lps ni duit aku dah tak kena potong dah!!!
jimat sungguh jimat.... woshhh......
cool babe!!! cool~ think positive!
selamat je duduk rumah sewa tuh... ahakz!!! aku rasa dah jadi macam orang dewasa...
lepas ni semua kena fikir sendiri... bil air, bil elektrik, sewa rumah.... huhuhu
ermm...aku happy sebab mak aku on jew aku duduk luar ni..
thanks mum for being supportive n sporting!!!
cuti sem ni aku nak blajar lebih banyak resepi!!!
yeay!!! lepas ni kena masak sendiri....

And untuk orang tu ko jangan gedik2 nak ngorat junior!!! nanti lah ko kalau aku tahu ko gedikzz!!!
hehehe... apa pun tahniah sebab ko dapat stay kolej~  ye lah... ko kan aktif...
aku ni plak wat xtahu jew dengan keadaan sekeliling...
tapi... aku tak menyesal pun... kalau ada jodoh, kita jumpa kat fakulti je lah..
tu pun kalau terjumpa la...lalalalalala... bye!

p/s: doakan  kejayaan aku untuk paper last... 

Friday, May 6, 2011

lemau~

3.17 a.m aku baru taip benda ni hiiiiii....
 APA ada dengan LEMAU...
ok...perkataan lemau ni mesti semua orang tahu...
ye lah...biskut lemau tu...
tapi aku baru jew..ermmm bukan baru jugak la...
aku start tahu yang LEMAU ni digunakan terhadap orang yang xbermaya@lembik
biler aku start masuk U. hehehe... time tu orientasi lerr kiranya...
ada ke patut para feci-->[facilitattor] ni cakap kamu ni LEMAU lah...
ingat aku ni biskut ke aper???? dia cakap kat semua lah...
kami ni kan junior jew time tuh... skema jew...hahaha

adoihh...dah lari topik ni...
aku just nak cakap yang 2-3 hari ni aku sangat lerr lemau..
sebab????
sebab aku tak study pun untuk paper akan datang...
uwarrghhh!!!! semangat aku nak study dah makin pudar...
sebab????
sebab ramai budak kolej aku dah habis paper awal...
jelezzzz nyewwwwww... aku pun nak balik...
tiap2 sem macam ni.... cian lew aku ni..
dah 3 bulan tak balik rumah... boring r makan kat cafe...
risau nyew...
ok2... esok aku kena study ni!!!
kena score la woih!!! [ckp kat diri sendiri]
ape pun tdo dulu!
bye bye mopiko lai lai [trademark adik aku]

3.28 a.m... good night, sweet dreams