Sunday, April 17, 2011

fikir sebelum tulis!

haishh!!! assignment prof kos n datuk ni xsiap lagi... 
apa nak buat..
aku dengar budak-budak lain ramai yang dah hantar assignment ni...
tinggal aku n my beloved pren jew yang xhantar lagi..  
walaupun mereka tu xsubmit lagi 
tapi mereka dah nak siap kot...
aku ni still merangkak lagi... ngantuk pun ade ni!!! 
padan muka ko!!!! saperr suruh ko tangguh!!!!
 hehehe... marah diri sendiri ok gak!
well...meh sini kita meraban @ merapu tengah2 pagi2 buta ni...skunk pukul 2.49pg!
nasib baik r0omate aku xtido lagi sbb tengah layan korea... teruskan lah wahai r0omate...


ok..aku nak citer skit time aku wat 
assignment kat zaman matrik...
assignment english jew pun... 
tapi lecturer aku tu nak betul2 perfect ah!
katanya nak mendedahkan kpd 
kami ni mcm mana nak wat tesis..
hahaha...so, tiap2 kali hantar mesti kena reject... 
so fussy!!! cerewet la tuh!
penat aku edit balik! tapi susah betul dia nak accept...
nasib aku memang baik sebab telinga 
aku ni dah terima latihan dari sekolah lagi...
ye ah! dah biasa dengar orang marah n membebel... 
nampak sangat suka cari masalah...
mesti lerrr... zaman skolah n remaja datang skali jew... 
jadi enjoy la betoL-betoL!!!
ok! pasal assignment tu kan~ 
aku save file tu dengan nama ( eng ass).
then lepas save benda tu, aku dgn group aku dengan gembira nyew pergi hantar soft copy benda tu.
sampai je kat cubic lecturer tu (kalau kat skolah macam bilik guru jew la) aku terus bagi pendrive r!
time lecturer tu buka aku punyer 
pedrive dia tanya aku mana file tu...
dengan senang hati aku jawab... tu.. yang nama (eng ass).
lecturer tu diam jew sambil check soft copy assignment tu...
then start ler dia punyer membebel suruh ubah sikit lagi...

lepas kita org kluar dari cubic tu ada bdk group aku tanya...
" knp ko tulis eng ass? ko faham x apa maksudnya?"
"owhhh...maksudnya english assignment r! apasal? ada maksud lain ke?"
"lerr...patut la muka ko bukan main selamba lagi...hahaha!!! sengal gilerr ko!"
"nape weyh??? cakap r...."
"betol ke ko xtau? ke ko wat xtau...sengal giler2 ah ko! hahahaha!!!"
"entah la ko ni! malu aku nak cakap!"
"weyh!!! cakap jew la maksud nyew...aku betul2 xtau nih!"
"ko balik cari dalam kamus apa maksud ass tuh! hahahaha!!! adoih! sakit perut aku gelak. 
ke ko nak aku cakap jgk... ishhh...malu ah aku!"
giler ke aper mamat n minah ni gelak kat aku... bukan nak bagi tau apa maksudnya
xbley jadi ni... baik aku call roomate aku kat bilik...[ckp dlm hati]

korang tau x  apa maksud nyerr????
ass ==> benda tu mencarut la!!!! gilerr!!! malu aku! 
patut la gelak sakan budak dua orang tu... 
kalau nak tahu taip kat google translate...
adoihh!!! macam mana aku nak jumpa lecturer tu... 
wat xtau sudah lepas ni...
sengal gilerrr... ye la... aku ni kan baik.. 
mana pernah terdedah dengan benda yang macam tu...
malu gilerrr weyh!!! adoih!!! so hafal la kamus tu sampai ingat... lain kali xdew la tersilap cam tu.
conclusion nyer... lain kali tulis nama file apa2 pun dengan nama penuh...



No comments:

Post a Comment