Saturday, April 30, 2011

(^_^) BUDAK SENGET (^_^) [part 2]

uwaargghhh.... best betul tido tadi... jam menunjukkan 2.30 pagi...
awal kan aku bangun...heheheh... setelah tension jwb exam dalam seminggu ni...
akhirnya... bley jgk aku tdo puas2 hari ni...tapi exam xhabis lagi r...

skunk ni aku nak sambung citer pasal zaman sekolah dulu...
kawan aku...  si MIRA ni mintak sambung...
time2 cam ni aku rasa elok kot untuk ingat benda dulu-dulu...
haishh...rasa macam tua la plak aku ni...
ni yang part 1 punyer... click jew k... aku dah lama tulis part tu....

sambungan......


selepas nama Geng 12 dirasmikan oleh ketua warden... kami semua bergerak ke dewan makan...
blurr lagi ah tu...  nak di pendekkan citer tu... seluruh budak2 asrama tahu pasal Geng 12...
yang wat publisiti bukan kami k...
saper lagi kalau bukan akak2 senior yang TERSAYANG!!! (xsayang pun..)
ketu warden pun ada jugak citer benda ni kat warden2 lain... aku rasa kan... tinggal kat asrama ni memang untung gilerr... sebab korang tak payah bayar untuk wat publisiti... sebab dah ada wartawan xberbayar yang suke wat gossip2 xlaku nih...
so, aku cadangkan mana2 artis boley r tinggal kat hostel ni kalau nak famous... heeeheeee
dapat nama  Geng 12 ni bukan best pun... semua orang macam aim kami jew... macam lerr jahat sangat...
tiap2 hari rabu dan hari isnin, rutin kami budak2 hostel mesti dengar usrah dari ustaz...
so, kenalah menapak ke surau budak2 laki... time2 ni sesaper nak usha pakwe or awek boley r...
ada r jugak budak2 lain pakai cantik2 skit sbb dpt jmpa pakwe... macam lerr kat skolah esok xley jumpa...
xfaham aku~ macam-macam la bebudak ni...
malam usrah tu aku ingat kan ustaz@cikgu [sebb dia ckgu sains n bukn ustaz betul] yang juga berpangkat warden ni nak bagi usrah pasal agama kat kami...
tapi..tahu x apa tajuk usrah malam tu????
budak hostel ada tubuhkan geng dan berpuak-puak!
fuhhh!!! mantop!... tahu apa cikgu tu cakap???
saya akan cuba pisahkan geng ni! kat hostel ni xpatut ada satu pun geng!
pulak dah.... kami cuma berkawan jew la!!!!! time tu xyah cakap r... hati memang panass ...
rasa macam nak keluar jew dari surau tu... xpasal2 jadi tajuk utama plak...
macam2 lah cikgu tu cakap...aku pun dah xingat dah... dah lama kot...
hasil daripada usrah malam tu... minggu2 seterusnya... kami semua ponteng usrah!
hahaha!!! malas plak nak dengar citer pasal kami lagi...
bukan senang nak ponteng usrah ni! tips nyerr... kami bergelap kat surau perempuan masa budak2 lain nak pergi dengar usrah kat surau budak laki tuh... fuhhh... penat main hide and seek dengan warden and pak guard nih... nasib baik lepasss!!! dah semua anggap kami ni macam budak xbaik...
baik wat perangai buruk teruss!!! kalau pergi usrah pun kami solat secara individu andkadang2 terus blah!
time cikgu bagi usrah kami duduk kat luar surau dan wat kerja skolah...huhuhu
darah orang muda memang panas kan...huhuhu... xpatut betul~
senior yang wat citerr plak wat muka slumberr jew... adoihh...rasa nak cekik jew
dah la wat muka macam baik and buat2 concern plak tu... kami dah tahu la ko yang wat citer tu!
xpayah lerr berlakon lagi... plasstikkk punyerrr pompuan...huh!
lepas dapat nama Geng12 ni banyak kali kami semua ni keluar masuk bilik ketua warden...

sepanjang tinggal kat hostel ni ada beberapa orang ni yang suka sangat cari pasal dengan kami...
happy sangat kot dapat cari pasal dengan kami ni...
diorang tu kami panggil sebagai TIGA SERANGKAI... ye ah...mereka tu 3 orang jew dan selalu jalan bertiga.
tiga serangkai ni aku bagi nama minah, timah dan peah [ of course bukan nama sebenar].
si timah ni pernah sound kawan aku zura ni... dia cakap dia lagi cantik dari zura...
pandai lagi... ape2 lah timah... poyo betul r ko... puji diri sendiri plak...
si peah plak wat citerr kat budak2 hostel yang kami ni meniru dalam exam...
si peah ni sekelas dengan beberapa orang dari kami termasuk aku... minah dan timah plak kelas lain.
minah plak...dia ni suka mengadu and pompuan yang paling plastikk aku pernah jumper..
aku ada cakap x tiga serangkai ni ROOMATE aku??? hahaha!!! malang betul...
kat bilik kami saling memerli jew... tension aku! banyak lah benda yang jadi kat bilik... nak cakap pun segan..
benda ni jadi time aku form 4... banyak lagi benda2 lucu yang jadi... tapi aku xtahu macam mana nak tulis...
kena la tapis2... xkan semua benda nak citerrr....
sorry to say... aku tengah fikir pasal benda lain skunk! FINAL EXAM for semester 2!!!
lepas ni aku sambung lagi k!

3.48 am... nak sambung tido....
p/s: aku rindu korang semua... why she's gone? knp nk lost contact macam tu jew...
aku tahu korang tahu saper "she" yang aku maksudkan... xde berita pun pasal dia..
apa yang dah jadi... many years of friendship... she shouldn't do that because of a love... maybe because of her lover didn't let her to contact us... it's so ridiculous!!! memang kita semua pilih jalan masing2... u pun lain...tapi tu xboley jadi sbb untuk dia menghilang cam tu jew. aku harap dia akan jadi macam dulu... the most "senget" girl... susah payah yang kita alami dulu tetap terpahat dihati...
sangat susah untuk kita survive kat hostel dulu... there's a lot of laugh and tears...but we did it!!!
we have proved that we can success even though they condemn us ... it's good that we survived...
love u friends....

No comments:

Post a Comment