Saturday, April 30, 2011

(^_^) BUDAK SENGET (^_^) [part 2]

uwaargghhh.... best betul tido tadi... jam menunjukkan 2.30 pagi...
awal kan aku bangun...heheheh... setelah tension jwb exam dalam seminggu ni...
akhirnya... bley jgk aku tdo puas2 hari ni...tapi exam xhabis lagi r...

skunk ni aku nak sambung citer pasal zaman sekolah dulu...
kawan aku...  si MIRA ni mintak sambung...
time2 cam ni aku rasa elok kot untuk ingat benda dulu-dulu...
haishh...rasa macam tua la plak aku ni...
ni yang part 1 punyer... click jew k... aku dah lama tulis part tu....

sambungan......


selepas nama Geng 12 dirasmikan oleh ketua warden... kami semua bergerak ke dewan makan...
blurr lagi ah tu...  nak di pendekkan citer tu... seluruh budak2 asrama tahu pasal Geng 12...
yang wat publisiti bukan kami k...
saper lagi kalau bukan akak2 senior yang TERSAYANG!!! (xsayang pun..)
ketu warden pun ada jugak citer benda ni kat warden2 lain... aku rasa kan... tinggal kat asrama ni memang untung gilerr... sebab korang tak payah bayar untuk wat publisiti... sebab dah ada wartawan xberbayar yang suke wat gossip2 xlaku nih...
so, aku cadangkan mana2 artis boley r tinggal kat hostel ni kalau nak famous... heeeheeee
dapat nama  Geng 12 ni bukan best pun... semua orang macam aim kami jew... macam lerr jahat sangat...
tiap2 hari rabu dan hari isnin, rutin kami budak2 hostel mesti dengar usrah dari ustaz...
so, kenalah menapak ke surau budak2 laki... time2 ni sesaper nak usha pakwe or awek boley r...
ada r jugak budak2 lain pakai cantik2 skit sbb dpt jmpa pakwe... macam lerr kat skolah esok xley jumpa...
xfaham aku~ macam-macam la bebudak ni...
malam usrah tu aku ingat kan ustaz@cikgu [sebb dia ckgu sains n bukn ustaz betul] yang juga berpangkat warden ni nak bagi usrah pasal agama kat kami...
tapi..tahu x apa tajuk usrah malam tu????
budak hostel ada tubuhkan geng dan berpuak-puak!
fuhhh!!! mantop!... tahu apa cikgu tu cakap???
saya akan cuba pisahkan geng ni! kat hostel ni xpatut ada satu pun geng!
pulak dah.... kami cuma berkawan jew la!!!!! time tu xyah cakap r... hati memang panass ...
rasa macam nak keluar jew dari surau tu... xpasal2 jadi tajuk utama plak...
macam2 lah cikgu tu cakap...aku pun dah xingat dah... dah lama kot...
hasil daripada usrah malam tu... minggu2 seterusnya... kami semua ponteng usrah!
hahaha!!! malas plak nak dengar citer pasal kami lagi...
bukan senang nak ponteng usrah ni! tips nyerr... kami bergelap kat surau perempuan masa budak2 lain nak pergi dengar usrah kat surau budak laki tuh... fuhhh... penat main hide and seek dengan warden and pak guard nih... nasib baik lepasss!!! dah semua anggap kami ni macam budak xbaik...
baik wat perangai buruk teruss!!! kalau pergi usrah pun kami solat secara individu andkadang2 terus blah!
time cikgu bagi usrah kami duduk kat luar surau dan wat kerja skolah...huhuhu
darah orang muda memang panas kan...huhuhu... xpatut betul~
senior yang wat citerr plak wat muka slumberr jew... adoihh...rasa nak cekik jew
dah la wat muka macam baik and buat2 concern plak tu... kami dah tahu la ko yang wat citer tu!
xpayah lerr berlakon lagi... plasstikkk punyerrr pompuan...huh!
lepas dapat nama Geng12 ni banyak kali kami semua ni keluar masuk bilik ketua warden...

sepanjang tinggal kat hostel ni ada beberapa orang ni yang suka sangat cari pasal dengan kami...
happy sangat kot dapat cari pasal dengan kami ni...
diorang tu kami panggil sebagai TIGA SERANGKAI... ye ah...mereka tu 3 orang jew dan selalu jalan bertiga.
tiga serangkai ni aku bagi nama minah, timah dan peah [ of course bukan nama sebenar].
si timah ni pernah sound kawan aku zura ni... dia cakap dia lagi cantik dari zura...
pandai lagi... ape2 lah timah... poyo betul r ko... puji diri sendiri plak...
si peah plak wat citerr kat budak2 hostel yang kami ni meniru dalam exam...
si peah ni sekelas dengan beberapa orang dari kami termasuk aku... minah dan timah plak kelas lain.
minah plak...dia ni suka mengadu and pompuan yang paling plastikk aku pernah jumper..
aku ada cakap x tiga serangkai ni ROOMATE aku??? hahaha!!! malang betul...
kat bilik kami saling memerli jew... tension aku! banyak lah benda yang jadi kat bilik... nak cakap pun segan..
benda ni jadi time aku form 4... banyak lagi benda2 lucu yang jadi... tapi aku xtahu macam mana nak tulis...
kena la tapis2... xkan semua benda nak citerrr....
sorry to say... aku tengah fikir pasal benda lain skunk! FINAL EXAM for semester 2!!!
lepas ni aku sambung lagi k!

3.48 am... nak sambung tido....
p/s: aku rindu korang semua... why she's gone? knp nk lost contact macam tu jew...
aku tahu korang tahu saper "she" yang aku maksudkan... xde berita pun pasal dia..
apa yang dah jadi... many years of friendship... she shouldn't do that because of a love... maybe because of her lover didn't let her to contact us... it's so ridiculous!!! memang kita semua pilih jalan masing2... u pun lain...tapi tu xboley jadi sbb untuk dia menghilang cam tu jew. aku harap dia akan jadi macam dulu... the most "senget" girl... susah payah yang kita alami dulu tetap terpahat dihati...
sangat susah untuk kita survive kat hostel dulu... there's a lot of laugh and tears...but we did it!!!
we have proved that we can success even though they condemn us ... it's good that we survived...
love u friends....

Monday, April 25, 2011

myra! this is 4 u!

weyh myra sizuka!!!
nati aku ado maso aku tulis la pasal tuh...
banyok lajok aku nk citow...
time2 nok exam ni... aku nak baco dulu
aku kena ingat balik time mudo2 mulo...
sabar dehhh....
uwwweeekkkk!!!!!

gano kalu aku citow pasal mu dgn A6???
hahahahaha...baru lawok dop?
jangan mar0h sudoh~
mu nok bnda meletup sgt etek...
haishhh...mu tau dop myra?
bnyk sgt bnda aku nk citow ko mu...
aku rasa nak fly g ukm nuh...
tp gak... mu pehe2 r...
xdop knaikan ore katow...
secret2.....bye!
aku nk g kfc jap...


hari ni exam! (T_T)

hiiiii...ngeeeeeeeeee...... uwaaaaa!!!!!!!!!!! uhuk! uhuk! uhuk! 
exam dah start hari ni.... rasa nak ermmmm....
xbaik cakp benda2 xelok hari nak exam ni...
paper aku hari ni start pukul 3ptg...
yeay!!! time tido...heeeeee....
please...doakan kejayaan aku banyak2...
harap2 semua yang ambik exam tu dapat score la yerk..


hari ni aku bangun awal sangat...
awal ke??? awal la dari biasa....
xsuka r bangun awal2 pagi ni....
tengok....perut dah nyanyi lagu rock dah...
lapar...lapar...lapar!!!!
lex lu.... mkn biskut jap...
biskut jew taraf aku ni.....
dah la... aku nk sambung baca buku...
exam dah dekat tapi study xhabis2 lagi...
study week wat ape???
sorry.... bukan honeymo0n k!
aku wat assignment yang bertambun tuh....
dah la susah kot...
n time aku study week ada class r...
so...aku busy! jgn salahkan aku xstudy k! [penyedap hati]


GOOD LUCK KAWAN2...!!!!
AKU DOAKAN SEMUA DAPAT JAWAB EXAM DENGAN TENANG.
DAN DAPAT SCORE SEMUA SUBJECT... AMIN...

Sunday, April 17, 2011

fikir sebelum tulis!

haishh!!! assignment prof kos n datuk ni xsiap lagi... 
apa nak buat..
aku dengar budak-budak lain ramai yang dah hantar assignment ni...
tinggal aku n my beloved pren jew yang xhantar lagi..  
walaupun mereka tu xsubmit lagi 
tapi mereka dah nak siap kot...
aku ni still merangkak lagi... ngantuk pun ade ni!!! 
padan muka ko!!!! saperr suruh ko tangguh!!!!
 hehehe... marah diri sendiri ok gak!
well...meh sini kita meraban @ merapu tengah2 pagi2 buta ni...skunk pukul 2.49pg!
nasib baik r0omate aku xtido lagi sbb tengah layan korea... teruskan lah wahai r0omate...


ok..aku nak citer skit time aku wat 
assignment kat zaman matrik...
assignment english jew pun... 
tapi lecturer aku tu nak betul2 perfect ah!
katanya nak mendedahkan kpd 
kami ni mcm mana nak wat tesis..
hahaha...so, tiap2 kali hantar mesti kena reject... 
so fussy!!! cerewet la tuh!
penat aku edit balik! tapi susah betul dia nak accept...
nasib aku memang baik sebab telinga 
aku ni dah terima latihan dari sekolah lagi...
ye ah! dah biasa dengar orang marah n membebel... 
nampak sangat suka cari masalah...
mesti lerrr... zaman skolah n remaja datang skali jew... 
jadi enjoy la betoL-betoL!!!
ok! pasal assignment tu kan~ 
aku save file tu dengan nama ( eng ass).
then lepas save benda tu, aku dgn group aku dengan gembira nyew pergi hantar soft copy benda tu.
sampai je kat cubic lecturer tu (kalau kat skolah macam bilik guru jew la) aku terus bagi pendrive r!
time lecturer tu buka aku punyer 
pedrive dia tanya aku mana file tu...
dengan senang hati aku jawab... tu.. yang nama (eng ass).
lecturer tu diam jew sambil check soft copy assignment tu...
then start ler dia punyer membebel suruh ubah sikit lagi...

lepas kita org kluar dari cubic tu ada bdk group aku tanya...
" knp ko tulis eng ass? ko faham x apa maksudnya?"
"owhhh...maksudnya english assignment r! apasal? ada maksud lain ke?"
"lerr...patut la muka ko bukan main selamba lagi...hahaha!!! sengal gilerr ko!"
"nape weyh??? cakap r...."
"betol ke ko xtau? ke ko wat xtau...sengal giler2 ah ko! hahahaha!!!"
"entah la ko ni! malu aku nak cakap!"
"weyh!!! cakap jew la maksud nyew...aku betul2 xtau nih!"
"ko balik cari dalam kamus apa maksud ass tuh! hahahaha!!! adoih! sakit perut aku gelak. 
ke ko nak aku cakap jgk... ishhh...malu ah aku!"
giler ke aper mamat n minah ni gelak kat aku... bukan nak bagi tau apa maksudnya
xbley jadi ni... baik aku call roomate aku kat bilik...[ckp dlm hati]

korang tau x  apa maksud nyerr????
ass ==> benda tu mencarut la!!!! gilerr!!! malu aku! 
patut la gelak sakan budak dua orang tu... 
kalau nak tahu taip kat google translate...
adoihh!!! macam mana aku nak jumpa lecturer tu... 
wat xtau sudah lepas ni...
sengal gilerrr... ye la... aku ni kan baik.. 
mana pernah terdedah dengan benda yang macam tu...
malu gilerrr weyh!!! adoih!!! so hafal la kamus tu sampai ingat... lain kali xdew la tersilap cam tu.
conclusion nyer... lain kali tulis nama file apa2 pun dengan nama penuh...



Thursday, April 14, 2011

excuse me!!! [ versi kena tengking}

"excuse me, could you give me those marks after this?" [bdk international]

"huh???" "ermmm"

(Hish minah ni! dah la datang lambat! senang2 jew nak mintak. ramai lagi budak lain yang datang awal tgh tunggu nak tgok markah ni... lantak ah ko) [ckp dlm hati]

"cepat tengok markah wei...tengok semua markah kawan2 kita"
"xsempat la kot... banyak sangat ni, tengok yang kita punya jew la"
"ok dah siap! bagi kat budak sebelah kiri ko"

" excuse me!!! didn't i told you that i want to see the marks! oh my god!!! is it because i'm speaking in different language that you don't understand me???!!! i ask you to give it to me!!!"

"err..it's because they ask first before you"
[tunggang langgang cakap sbb  terkejut dek kena tengking kat budak international tu]
hahahaha...

" owh F@j@i (nama kwn dia...international la jgk), could you give that to me after this and bla..bla..bla"


minah asing tu dah membebel dah..dah la suara kuat giler tengking kami yang baik ni...hihihi
aku kat sebelah kawan aku tu senyum jew... lucu plak tengok minah asing tu marah
nasib baik la budak2 yang still ada kat dewan kuliah tu tak ramai sangat...
kalau tak malu jgk... yang still ada kat situ pun tengok macam xdew perasaan jew
semua macam pelik jew! senyum jew la aku... nak cakap apa lagi
miss kalau ko nak cepat datang la awal!
dah la ko ni slalu jew pot0ng barisan... senang2 ko jew nak cepat!
dah orang tu tanda dulu dari ko... sabar jew la!!!
lagi satu...orang yang aku bagi markah tu kawan ko jugak!!! siot la ko ni... mintak la dengan dia!
dengan kawan sendiri pun nak berkira
mesti kob sakit hati kan??? ni lah yang budak lain rasa bilerr ko selalu jew tarik attendance.

kawan aku yang budak terengganu tu dah bengang gilerr dengan minah tu
then dengan slumberr nyew dia cakap
" owhh...bangang ah mu!!!"
[xkisah la minah asing tu faham x... asalkan puas hati...huhuhu]
aku dah tergelak2... lawak siot...
kawan aku cakap rasa nak tengking minah tu dalam slang trengganu jew...
biler aku imagine benda tu lagi rasa lucu...hahahaha....

Friday, April 8, 2011

e@@m around the corner

exam is around the corner!!! risau betoLL aku ni... dah la ada test Bio Cell hari sabtu ni...
harap2 aku ingat semua yang aku baca... 1 lagi! aku risau betul dgn test2 Bio organism yg aku dah buat tu..

susah gilerr test subject tu.. aku rasa blank biler jawb soalan... tak tahu lah apa yang jadi dgn 40% utk test tu..
aku ingat aku boleh score bio org ni.. tapi nampak macam kelam jew... terlau bnyak yag perlu di hafal..
kigdom, phylum, order class, species aND macam2 lagi.. huhuhuhu... tak tahu lah apa nak jadi..
apa la nak jadi dgn PNG aku sem ni... risau w0ooo...


arghh!!!! risau sangat2.... study, study...study!!!!!!
nanti kul 12.00 tgh hari plak bdk2 coursemate aku nk wat discussion utk Bio cell..
sorry girls... i think i couldn't make it... but i'll try...
tak kan la nak gi discussion dgn otak kosong... huhuhuhu...